Duurzaamheid en geloof zijn met elkaar verbonden. Een duurzame transitie gaat verder dan het verminderen van CO2: het gaat ook over bijbelse waarden als barmhartigheid, rechtvaardigheid, leven van genoeg.

Maatschappij van Welstand is een protestants fonds dat kerken wil ondersteunen om de volgende stap te zetten in duurzaam denken en duurzaam doen. Het fonds heeft een tijdelijke regeling opgezet voor lokale kerken en christelijke groepen. Projecten die gericht zijn op het vergroten van bewustwording of die groener gedrag stimuleren komen in aanmerking. Maar ook initiatieven waar de lokale kerk de kartrekker is in een duurzaam project voor de samenleving. In de VKB-nieuwsbrief van mei berichtten we al eerder over deze tijdelijke regeling. Deze stond toen alleen open voor kerken aangesloten bij GroeneKerken. Deze voorwaarde is inmiddels vervallen, zodat de groep kerken die voor de regeling in aanmerking komen een stuk groter.

De regeling is tijdelijk: tot eind 2024 kunnen kerken of groepen een aanvraag doen. De bijdrage van Maatschappij van Welstand ligt tussen de € 1.000 en € 10.000. Meer informatie kun je vinden op de website van de Maatschappij van Welstand.

Maatschappij van Welstand bestaat al meer dan 200 jaar. De vereniging ondersteunt in het hele land initiatieven die kerken vernieuwen, kwetsbare mensen weer op eigen benen zetten, levensbeschouwelijk onderwijs versterken en de landbouw verduurzamen. Er is in die 200 jaar veel veranderd, maar de bezieling is nog altijd hetzelfde: vanuit het christelijk geloof actief bijdragen aan de bloei van mensen en van de aarde. Maatschappij van Welstand biedt ruimte om te delen. Meer weten of een aanvraag doen? Kijk op www.mvw.nl.