Verhuizing VKB-bureau

We moesten, maar gaan er niet op achteruit

Eind 2017 werd het kantoorgebouw waarin ons bureau is gevestigd gekocht door een Dordtse projectontwikkelaar. Al heel snel bleek dat het gekocht was om er een andere bestemming aan te geven. Dat is wel begrijpelijk. Het gebouw waarin ons bureau is gevestigd, is ondanks de goede faciliteiten en de prima plek, nooit vol geweest. Er is heel wat kantoorleegstand in en rond Dordrecht. Daarentegen is de vraag naar appartementen, zeker rond de historische binnenstad, enorm. Kortom: er komen appartementen in.

Omdat ons vijfjaarlijkse huurcontract eind 2018 afliep en het netjes voor eind 2017 werd opgezegd, moesten we dus op zoek naar een andere locatie. De eerste vraag die het dagelijks bestuur in januari moest beantwoorden was: blijven we in Dordrecht? In december werd nog binnen het hoofdbestuur de keuze gemaakt om het VKB-bureau integraal in tact te laten. Er is op dit moment geen reden om naar elders te verhuizen. Als we niet hadden gemoeten, waren we ook gewoon in Dordrecht op de huidige locatie doorgegaan. De opdracht werd: zoek een alternatief in Dordrecht.

Er waren verschillende alternatieven, die tegen elkaar zijn afgewogen. Daarbij hoorden ook drie locaties van de nieuwe eigenaar van ons huidige pand, de al genoemde Dordtse projectontwikkelaar. De kantoorvilla waarnaar we nu gaan verhuizen was hun eerdere hoofdkantoor, zij hebben echter een grotere villa er naast betrokken. Er heeft in de tussentijd een trustkantoor in gezeten, maar het staat nu een tijdje leeg. Men heeft ons een passend aanbod gedaan, waardoor het aantrekkelijk was, mede gezien de wens van het hele team in Dordrecht, om te kiezen voor dit pand.

De kantoorvilla ligt ongeveer 500 meter van onze huidige locatie vandaan. We huren de eerste en de tweede verdieping (210 vierkante meter, ongeveer even veel als we nu hebben). Omdat voor ons verhuizen tijdens het najaar niet handig is (wegens de levering van Kerkbalansmaterialen), was het: òf verhuizen voor de zomer, òf na januari 2019. De eigenaar wilde graag dat we voor de zomer overkomen. Kortom: het VKB-bureau gaat in de maand juni (waarschijnlijk de derde week van juni) verhuizen naar Vrieseweg 82.