Kerkgang in coronatijd

Een plaatselijke kerkenraad is en blijft verantwoordelijk voor de gang van zaken in de plaatselijke (wijk) gemeente.

Van belang is om goed op de hoogte te zijn van de RIVM richtlijnen en de maatregelen die o.a. op basis daarvan door de overheid zijn getroffen.

Vervolgens is het vooral een zaak van ‘gezond verstand’ gebruiken om in uw eigen situatie een werkbare toepassing te vinden. Welke mogelijkheden heeft uw gebouw, hoeveel mensen kunt u inschakelen als ‘begeleidend personeel’? Hoe kunt u hygiëne waarborgen bij wellicht noodzakelijk toiletbezoek?

Omdat elke (wijk) gemeente en elk kerkgebouw (denk aan entree, looplijnmogelijkheden, 1,5 m placerings-mogelijkheden) anders is, komt het aan op maattoepassing. Toch hebben wij op het VKB-bureau al de nodige vragen gekregen of er niet iets van aanwijzingen kunnen komen.

Deze vragen zijn ongetwijfeld ook binnengekomen bij de Dienstenorganisatie van de landelijke kerk. In de week van 11 mei komt de landelijke kerk met een protocol, dat u kunt gebruiken om in uw eigen (wijk) gemeente toe te passen. Volg ook de pagina op de website van de landelijke kerk rond coronavirus. Een link daarnaar toe vindt u onderaan

Ondertussen hebben we op het VKB-bureau ook een aantal gezichtspunten verzameld die u kunnen helpen bij een aanpak. Lees: hier

Info op de website van de Protestantse Kerk vindt u: hier.