VBMK ronde tafel gesprek - midden nederland

Op 27 juni as houdt de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen in Nederland (VBMK) een regiobijeenkomst in de Nicolaikerk in Utrecht. Thema van deze bijeenkomst is ’Kerkbestuurder Gezocht M/V’.

De VBMK organiseert vanaf 9.30 uur in de Nicolaikerk een Ronde Tafel Gesprek (RTG) met leden en belangstellende kerkbeheerders/eigenaren/directeuren uit de regio Midden Nederland. Op 4 november 2016 vond al een dergelijk RTG plaats in de Joriskerk in Amersfoort.

Programma
09.30 – 10.00 uur Inloop met koffie/thee
10.00 – 11.30 uur Ronde Tafel Gesprek
11.30 – 13.30 uur Lunch op eigen gelegenheid
13.30 uur Start middagprogramma

Het gaat om een open gesprek over actuele onderwerpen waarmee u wordt geconfronteerd. Mogelijke gespreksonderwerpen zijn de wenselijkheid en uitvoerbaarheid van een (verzelfstandigde) exploitatiestichting, de organisatie van vrijwilligers, veiligheidsbeleid, gebouwbeheer, cultureel ondernemerschap, promotie/ communicatie en het opstellen van een kerkenvisie.

De VBMK wil graag het contact met de leden versterken en horen van er in kerkenland in uw regio speelt. U bepaalt de agenda. Wilt u agendapunten doorgeven? Stuur dan een berichtje aan ons bureau info@vbmk.nl. Van het gesprek wordt een kort verslag gemaakt. Peter Breukink, directeur van de Stichting Oude Groninger Kerken en penningmeester van de VBMK treedt op als gespreksleider. Tussen einde RTG en begin regiobijeenkomst zit een periode van twee uur die u kunt gebruiken om te lunchen ergens in de omgeving van de Nicolaïkerk. Mocht u nog vragen hebben aarzel dan niet contact met de VBMK op te nemen. Graag aanmelden voor deelname RTG voor 22 juni as op info@vbmk.nl