Actie Kerkbalans 2018 van start!

De Actie Kerkbalans 2018 is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan. Dit gebeurde tijdens een spectaculaire live uitzending via Facebook en YouTube vanuit de Pauluskerk in Baarn.  De winnaars van de Nationale Fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ werden bekend gemaakt. Pam Buijsrogge, Iris van den Berg en Gerrit te Vaarwerk mogen zich de eerste winnaars noemen in de verschillende leeftijdscategorieën, terwijl Nees Boele er na een spannende finale op Facebook met de publieksprijs vandoor ging.

De uitzending werd gepresenteerd door Leo Fijen en Joanne Bijleveld. De drie prijswinnaars waren aanwezig en zagen hun winnende foto levensgroot over meerdere sandwichborden gepresenteerd worden door juryvoorzitter Ramon Mangold. De winnende foto’s vertellen elk een verhaal. In de categorie volwassenen is dat het doorgeven van vader op kind van een klein, maar waardevol geloofsgebaar, het opsteken van een kaarsje voor een dierbare. In de categorie jongeren is met de foto bewust gezocht naar de uitbeelding van de avontuurlijke geloofsreis die een jongerengroep gezamenlijk maakt. De winnende foto in de categorie kinderen laat een sprookjesachtig mooie kerk zien in de sneeuw.

Meer dan 2000 kerken voeren lokaal hun Actie Kerkbalans, waarbij ze hun leden vragen om een bijdrage voor de kerk. Deze bijdragen zijn onmisbaar om lokale parochies en gemeenten van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk in stand te houden. Het thema van de actie is dit jaar: Geef voor je kerk!

De uitzending met de bekendmaking van de prijswinnaars is terug te zien via:

Kijk hier voor de winnende foto’s en het juryrapport van de fotowedstrijd